Траурни камбани посрещнаха тленните останки на патриарх Неофит в митрополитския храм Света Марина

...
Траурни камбани посрещнаха тленните останки на патриарх Неофит в митрополитския храм Света Марина
Коментари Харесай

Миряните за патриарха: Беше наша опора през тези години, образец за смирение и благост, пример за всички

Траурни камбани посрещнаха тленните останки на патриарх Неофит в митрополитския храм " Света Марина " в София. Много миряни, измежду които възрастни хора, младежи и дребни деца, се събраха, с цел да почетат паметта на патриарх Неофит. Студеното време и дъжда не разколеба и за момент вярващите, те продължиха смирено да чакат пред храма, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Ето с какво ще запомнят патриарха: 

" Той беше наша опора през всички тези години. Беше образец за благост смирение и доброта, за образец за всички как би трябвало да служим на църквата с всички гении, които имаме. Молим Бога за разтуха на неговата душа и за негов добър и мощен ревнив правоприемник ", споделя дама чакаща да се поклони през храма.

" Само положителни думи. Много доброжелателен с това ще го запомня, добър преподавател, необикновен непостижим, непостижим артист. Вечна да бъде паметта му и царството му небесно ", споделя друга.

" Молихме се през целя период на боледуването му и вярвахме. Когато научихме за кончината на нашия митрополит Неофит, дойдохме тук да се поклоним. Ще се молим милостивият Бог да го настани във царството небесно ", добави различен мирянин.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР